Un american căutat de poliție de aproape 50 de ani a fost arestat. Bărbatul evadase în 1971, în timpul înmormântării bunicii sale

  • 14 Noiembrie 2020 10:20
Un american căutat de poliție de aproape 50 de ani a fost arestat. Bărbatul evadase în 1971, în timpul înmormântării bunicii sale

Un bărbat care evadase în 1971, în timpul înmormântării bunicii sale, a fost găsit de poliția federală din SUA după aproape 50 de ani și arestat. Americanul avea altă identitate și lucra de ani buni ca farmacist în Michigan.

Leonard Moses ispășea la acea vreme o pedeapsă de închisoare pe viață după condamnarea sa în 1968 pentru uciderea unei locuitoare din Pittsburgh, se arată într-un comunicat al FBI, citat de AFP și preluat de Agerpres.

După asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, mai mult revolte au izbucnit în acest oraș din nord-estul țării, iar Leonard Moses a aruncat, împreună cu niște camarazi, cocktailuri Molotov asupra unei case.

Femeia care locuia în respectiva casă, Mary Alpo, a murit sub efectele cumulate ale arsurilor și ale unei pneumonii.

Când a ieșit cu permisie pentru a asista la înmormântarea bunicii sale, Leonard Moses a profitat de ocazie și a evadat. După fugă, tânărul și-a refăcut viața sub numele de "Paul Dickson" și a lucrat, cel puțin începând din 1999, ca farmacist în statul Michigan, precizează FBI.

În 2016, poliția federală și-a reluat ancheta, i-a interogat din nou pe apropiații săi, a oferit o recompensă și a pus la dispoziție un număr special pentru a primi informații pe acest subiect.

În ciuda a peste 2.000 de informații adunate, "nu am reușit să îl localizăm și să îl prindem pe Leonard Moses", a declarat Michael Christman, un responsabil al FBI, în cadrul unei conferințe de presă la Pittsburgh.

Însă, la începutul anului, el a fost reținut și inculpat în Michigan în cadrul unei anchete separate, despre care FBI a refuzat să ofere detalii.

Documente judiciare arată însă că un anume Paul Dickson născut în 1949 a fost inculpat în aprilie în acest stat pentru fraudă și prescrierea ilegală de substanțe controlate.

În cadrul acestei proceduri, amprentele sale digitale au fost introduse într-un sistem informatic local și în cele din urmă verificate și printr-o bază de date federală.

El a fost arestat joi, fără incidente, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan, și urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în fața justiției, a declarat Christman.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău