Un alt participant la escrocheriile cu „accidente rutiere”, condamnat la închisoare

  • 18 Octombrie 2023 17:19
Un alt participant la escrocheriile cu „accidente rutiere”, condamnat la închisoare

Un alt participant la escrocheriile cu „accidente rutiere” a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani care a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de escrocherie săvârșită de două sau mai multe persoane, cu cauzarea de daune în proporții considerabile. Decizia a fost pronunțată de Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Procuratura Generală precizează într-un comunicat de presă că, în luna mai a acestui an, inculpatul, acționând în înțelegere cu mai mulți complici,  l-au sunat pe un bărbat și l-au mințit că fiica acestuia s-ar face vinovată de comiterea unui accident rutier soldat cu victime. Sub pretextul achitării cheltuielilor de tratament al persoanelor care ar fi avut de suferit în accident, i-au solicitat transmiterea imediată a sumei de 200 000 de lei. În aproximativ 20 de minute, inculpatul s-a prezentat la domiciliul bărbatului și a primit 100 000 de lei și 200 de dolari.

A doua zi, inculpatul, potrivit aceleiași scheme, a sunat un alt bărbat, solicitându-i transmiterea imediată a unei sume similare. Prin inducerea în eroare a persoanei, în aproximativ 40 de minute a reușit să obțină de la ea 100 000 de lei. După care, sub pretextul că starea presupusei victime a accidentului rutier s-a agravat, inculpatul s-a prezentat în mod repetat la domiciliul bărbatului, solicitând și primind încă 3000 de euro.

Potrivit aceleași scheme, inculpatul, câteva ore mai târziu a obținut de la o femeie 5000 de euro, mințind-o că nepoata sa ar fi provocat un accident rutier.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru fapta de care a fost acuzat, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

În luna iulie acestui an, doi tineri de 22 de ani, originari din Chișinău și Dubăsari, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea cazurilor de escrocherie cu „ruda implicată în accident”. La sfârșitul lui septembrie, un tânăr a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Împreună cu alte persoane, acesta a înșelat mai multe victime, deposedându-le de circa 228 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău