Un alt judecător va examina decizia privind validarea alegerilor din Chișinău. Susținătorii lui Andrei Năstase protestează

  • 18 Iunie 2018 13:52
0%
00:00:00
00:00:00

Ședință de validare a mandatului primarului ales Andrei Năstase, a fost amânată din nou. Susținătorii lui Andrei Năstase sunt nemulțumiți și au protestat la sediul Judecătoriei Chișinău și în fața Primăriei Capitalei. 

Judecătorul care urma să se pronunțe privind validarea alegerilor din Chișinău de pe 3 iunie a fost recuzat, la cererea reprezentantului Consiliului Electoral de Circumscripție, Vitalie Miron, care susține că judecătorul nu ar fi imparțial. Astfel, dosarul privind validarea mandatului primarului ales, urmează să fie redistribuit unui alt judecător.

Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul susținătorilor liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care au protestat în fața sediului judecătoriei. Ulterior ei au mers să manifesteze în fața Primăriei Chișinău, unde are loc ședința Consiliului Municipal pentru a le cere consilierilor să nu voteze proiecte „dubioase”.

În cazul în care mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat, susținătorii lui spun că vor organiza duminică un protest masiv. Vicepreședintele Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari.

„Situația este următoarea: dacă ei totuși vor îndrăzni să nu valideze mandatul lui Andrei Năstase, vom anunța duminică protest masiv non-stop. Cel mai probabil scopul e încă o zi două să mai facă niște lucruri.”

În același timp, Curtea Supremă de Justiție a păstrat o decizie a Curții de Apel Chișinău, prin care constată că Andrei Năstase a încălcat legislația în ziua alegerilor, îndemnând alegătorii să iasă la vot. În cadrul procedurii de validare, instanța urmează să decidă dacă aceasta influențează sau nu validarea alegerilor.

Consiliul Electoral de Circumscripție a depus pe 11 iunie actele pentru validarea scrutinului din 3 iunie. Potrivit legii, instanța are la dispoziție 10 zile pentru a lua o decizie privind validarea mandatului lui Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău