Un alt grup criminal, specializat în transportarea ilegală a bărbaților din Ucraina în Moldova, a fost reținut de către oamenii legii

  • 07 Noiembrie 2022 12:12
Un alt grup criminal, specializat în transportarea ilegală a bărbaților din Ucraina în Moldova, a fost reținut de către oamenii legii

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță reținerea a trei membri ai unui grup criminal organizat din nordul țării, specializat în transportarea ilegală a bărbaților din Ucraina în Moldova.

Membrii grupului sunt originari din satele Grimăncăuți și Bulboaca ale raionului Briceni. Doi din aceștia au vârsta de  31 de ani, iar al treilea are vârsta de 28 ani, unul din ei având la activ antecedente penale, de altă natură decât faptele cercetate în acest dosar.

Oamenii legii au fost sesizați în septembrie 2022, de către doi cetățeni ai Ucrainei în privința cărora au și fost direcționate acțiunile de organizare a migrației ilegale. Aceștia au sesizat autoritatea  de investigație, după ce învinuiții ar fi încasat a câte 6.500 dolari americani per persoană, fără însă să le presteze întregul set de servicii ilegale promise.

Bărbații ucraineni care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități de pe teritoriul Ucrainei și transportați în apropierea satului Grimăncăuți, Briceni. Ulterior, învinuiții îi transportau în alte localități din nordul țării, unde îi cazau pe un termen nedeterminat, pentru facilitarea următoarelor etape infracționale, în scopul tranzitării și părăsirii ulterioare a Moldovei. Potrivit probelor acumulate, membrii grupului – persoane din Moldova și Ucraina identificau potențiali migranți  pe care îi transportau pe traseele convenite, apoi îi instructau privind modalitatea de ocolire a punctelor de trecere a frontierei de stat.  

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora de către de polițiștii de frontieră, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, arme de vânătoare, cartușe, automobile și numere de înmatriculare străine. Aceștia au fost reținuți cu sprijinul angajaților „Fulger” și plasați în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău