Un alpinist indian, prima persoană care și-a pierdut viața pe Muntele Everest în 2019

  • 17 Mai 2019 14:30
Un alpinist indian, prima persoană care și-a pierdut viața pe Muntele Everest în 2019

Un alpinist indian a devenit prima persoană care și-a pierdut viața în 2019 pe Muntele Everest, unde un alpinist irlandez este de asemenea dat dispărut, au declarat oficiali ai expediției, relatează AFP.

Ravi Thakar, 28 de ani, a fost găsit mort vineri dimineață în cortul său, la 7.920 de metri altitudine, ultima oprire înainte de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte de pe Pământ.

"O operațiune este în curs de desfășurare pentru a-i coborî trupul", a declarat Mingma Sherpa, de la agenția Seven Summit Treks.

Un alt alpinist care participa la aceeași expediție, irlandezul Seamus Lawless, 39 de ani, este căutat după ce a alunecat joi într-o zonă situată la 8.300 de metri altitudine.

Cei doi alpiniști făceau parte dintr-o echipă de opt persoane, printre care se numără și Saray Khumalo, prima femeie de culoare din Africa care a ajuns pe "acoperișul lumii".

Anul trecut, cinci persoane și-au pierdut viața pe Everest.

Un soldat din armata indiană a murit pe Muntele Makalu, situat la vest de Everest, unde un alt alpinist indian este dat dispărut.

Sezonul de alpinism este în plină desfășurare pe vârfurile acoperite de zăpadă din Nepal, unde se află opt dintre cei mai înalți 14 munți din lume. Între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii mai, vremea oferă o perioadă scurtă de condiții mai puțin extreme și mai propice pentru cățărări.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:2,06 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău