Un al treilea atentat în Turcia: Patru morți și șapte răniți

  • 18 August 2016 17:32
Un al treilea atentat în Turcia: Patru morți și șapte răniți

Trei soldați turci și un "gardian sătesc", membru al milițiilor kurde pro-Ankara, au fost uciși și alți șapte soldați au fost răniți joi într-un atac asupra unui convoi la Bitlis, în sud-estul Turciei, informează Agerpres.

Atacul, care a avut loc într-o zonă rurală din districtul Hizan, a fost atributi "teroriștilor", formulă prin care statul turc se referă la rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Alte două atentate care au avut loc miercuri seara în estul Turciei le-au fost atribuite de asemenea acestora.

Astfel, la câteva săptămâni de calm relativ după puciul eșuat din Turcia, gherila kurdă a lansat o nouă campanie de atentate sinucigașe, pentru prima dată în regiuni unde populația nu este majoritar kurdă.

În decurs de câteva ore, cele trei atentate imputate PKK au făcut cel puțin 10 morți și peste 200 de răniți, în estul și sud-estul Turciei.

"Este evident că PKK vrea să profite de actuala stare din Turcia. Oricărei organizații teroriste îi place să profite de crize", a declarat pentru AFP o sursă apropiată guvernului turc, cu referire la lovitura de stat eșuată, care a zdruncinat timp de câteva ore puterea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău