Un aisberg ar fi fost furat. El aparținea unei firme producătoare de votcă

  • 18 Februarie 2019 17:41
Un aisberg ar fi fost furat. El aparținea unei firme producătoare de votcă

O distilerie canadiană care produce votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, într-un aparent furt, potrivit Digi24.ro.

Directorul firmei producătoare de votcă, David Meyers, spune că este cel puțin intrigat de faptul că cineva ar fi reușit să fure o cantitate atât de mare de apă, potrivit BBC.

Poliția canadiană spune că cineva ar fi dispărut cu lichidul – îndeajuns de voluminos să umple un tanc petrolier – dintr-un depozit, din regiunea istorică Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador.

Apa furată valorează între 9.000 și 12.000 de dolari.

Directorul firmei de votcă a declarat că unul dintre angajații săi a descoperit luni că apa a dispărut. El a precizat că hoțul ar fi avut mult de muncă ca să ajungă să aibă acces la apă, pentru că era securizată cu lacăt, într-un depozit.

Deși apa este asigurată, ea poate fi recoltată doar în perioada primăverii, din aisbergurile gigantice, care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador, loc devenit cunoscut ca „aleea aisbergurilor”.

Avem doar o perioadă scurtă pe an când putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului”, a declarat directorul companiei de votcă.

Câteva alte firme locale folosesc resursele din provincie pentru produse cosmetice și de îngrijire a pielii, cu apa provenită din aisberguri. O altă companie produce bere numită „Berg”.

Incidentul este acum investigat de autoritățile locale.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,69 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău