Un aeroport militar sirian a fost bombardat: cel puțin 14 morți

  • 09 Aprilie 2018 10:43
Un aeroport militar sirian a fost bombardat: cel puțin 14 morți

Mai multe rachete au lovit luni aeroportul militar Tayfur, din centrul Siriei, informează agenția oficială de presă siriană SANA. „Există suspiciunea că este vorba de un atac american”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres. Ulterior, SANA a retras orice referire la SUA.

Agenția siriană a precizat că aeroportul militar din orașul Homs a fost lovit de opt rachete. Cel puțin 14 combatanți, dintre care iranieni, au fost uciși de bombardament,  a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării Statelor Unite a refuzat să confirme originea atacului.

Președintele SUA, Donald Trump, avertizase că va fi un „preț mare de plătit” după acuzațiile că guvernul sirian a folosit arme chimice împotriva rebelilor, într-un atac soldat cu moartea a peste 100 de civili.

Mulți morți, inclusiv femei și copii, într-un atac CHIMIC nesăbuit în Siria. Președintele Putin, Rusia și Iranul sunt răspunzători de sprijinul pentru 'Animal Assad'. Preț mare de plătit” a scris pe Twitter, Donald Trump. 

Atât Damascul, cât și Moscova au dezmințit, duminică, informațiile despre atacul chimic de la Douma, transmit agențiile de presă internaționale.

Rusia și Iranul au insistat că SUA nu trebuie să atace Siria în urma acuzațiilor nefondate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău