UMF Cluj este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România

  • 12 August 2021 09:57
UMF Cluj este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a înregistrat un nou record în ceea ce privește concurența pentru locurile destinate candidaților internaționali, scrie cluju.ro.

Anul acesta, 2296 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 615 locuri oferite de universitate pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză, scrie sursa citată.

UMF Cluj – universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România

UMF „Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, cu aproximativ 3000 de studenți, din 62 de țări, de pe 6 continente.

Cei aproape 2300 de candidați din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel.

Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

Concurență de 11 candidați pe un loc la medicină dentară în limba franceză

La medicină, au fost disponibile 395 de locuri și au fost evaluate 1549 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 6 candidați pe un loc. La medicină dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc. La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de 2 candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.

Evaluarea candidaților în vederea admiterii s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanțelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăți, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecție generale, la nivel de universitate și specifice, pentru fiecare facultate în parte. La fel ca anul trecut, candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.

 

Cine s-a putut înscrie la această sesiune de admitere

Au putut aplica cetățenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederației Elvețiene sau ai statelor terțe, care au absolvit un liceu acreditat în țara de origine, a cărui diplomă să permită accesul la studii universitare în țara respectivă și să fie recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării din România. Competența lingvistică a candidaților a trebuit dovedită în mod obligatoriu prin existența unui certificat de competență lingvistică recunoscut internațional.

Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura instituție de învățământ medical din România care a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), realizată după standardele WFME (World Federation of Medical Education). De asemenea, și obținerea diplomei de calitate „Label CIDMEF” oferită de Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină Francofone a contribuit în mare măsură la creșterea numărului de studenți străini.

Începând din acest an, studenții francofoni sau cei de alte naționalități din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, care sunt interesați să profeseze în Franța, au posibilitatea să acceseze platforma educațională digitală franceză SIDES NG, ce le permite să se pregătească pentru ECN (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Thu
12
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău