Ultimul sunet de clopoțel, în școlile din R. Moldova

  • 31 Mai 2022 09:04
Ultimul sunet de clopoțel, în școlile din R. Moldova

În școlile din R. Moldova, astăzi se încheie anul de studii 2021-2022.

Activitățile dedicate „Ultimului sunet de clopoțel” sunt organizate în cadrul careurilor festive, fără restricții care au caracterizat evenimentul în ultimii ani, din cauza pandemiei de Covid-19, transmite MOLDPRES.

„Sărbătoarea Ultimului sunet este una cu totul specială în acest an, pentru că ne oferă bucuria revederii la careuri festive după doi ani de pandemie, restricții și comunicare online. Încheierea anului școlar este o nouă etapă pentru toate generațiile, este un prilej de satisfacție, împlinire și mândrie pentru cele realizate pe parcursul anului de studii - adevărat maraton cu lecții, teste, recreații, teme și activități. Acum și acest an de studii devine istorie. Vă mulțumesc tuturor că ați ținut piept provocărilor acestei perioade și că ați pus umărul ca să o putem depăși”, se spune în mesajul de felicitare cu această ocazie, semnat de ministrul de resort Anatolie Topală.

Sesiunea de bacalaureat 2022 va avea loc, în conformitate cu Programul de desfășurare a sesiunii de examene, în perioada 3-21 iunie. La sesiune s-au înscris peste 18000 de candidați, dintre care circa 2000 sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Candidații vor susține probele de examen în 93 de centre de bacalaureat, dintre care 31 sunt în municipiul Chișinău.

În instituțiile de învățământ din țară învață peste trei sute de mii de elevi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău