Ultimul discurs al lui Jean-Claude Junker în Parlamentul European. „Să iubim Europa”

  • 17 Aprilie 15:23
Ultimul discurs al lui Jean-Claude Junker în Parlamentul European. „Să iubim Europa”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susţinut miercuri ultimul său discurs în plenul Parlamentului European, unde a lansat un apel ''să iubim Europa'', transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„Vreau să spun ce am spus din prima zi: trebuie să iubim Europa, altfel este imposibil să mergem mai departe. Trăiască Europa!'', au fost ultimele cuvinte ale lui Juncker în faţa Parlamentului European, care îşi desfăşoară ultima sesiune plenară de dinaintea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Şeful executivului comunitar va rămâne în funcţie până pe 31 octombrie, dar nu este prevăzută vreo nouă intervenţie a sa în hemiciclul de la Strasbourg, deşi primele sesiuni plenare ulterioare scrutinului din 26 mai vor fi dedicate alegerii preşedinţilor viitorului Parlament European şi viitoarei Comisii Europene.

''Aceasta este ultima mea intervenţie în faţa acestei camere, apoi mă voi retrage. O să mă doară, dar mi-a plăcut mult munca depusă aici şi sunt mulţumit de ceea ce am realizat'', a mai spus Juncker la finalul intervenţiei sale, în cadrul unei dezbateri cu premierul leton Krisjanis Karins

Juncker a menţinut pe parcursul întregului său mandat o relaţie bună cu Parlamentul European. Totuşi, în 2017 a existat un moment când s-a arătat deranjat de slaba prezenţă a eurodeputaţilor la o dezbatere cu premierul maltez Joseph Muscat, care conduce o ţară mică, precum Luxemburgul său.

Pe de altă parte, din cauza problemelor de sănătate, Juncker s-a scuzat uneori că nu a putut să stea mai mult timp la dezbaterile din PE. ''Din cauza sciaticii nu pot sta atât de mult timp în picioare'', a explicat el în câteva ocazii când i-a delegat pe unul dintre vicepreşedinţii săi să-l reprezinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
27 °C
câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:4,6 m/s
Sun
22 °C
Mon
23 °C
Tue
20 °C
Wed
18 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 21 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0000
USD 17.6166 -0.0000
RON 4.1748 -0.0000
UAH 0.6762 -0.0000
RUB 0.2797 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău