Ultimul discurs al lui Jean-Claude Junker în Parlamentul European. „Să iubim Europa”

  • 17 Aprilie 2019 15:23
Ultimul discurs al lui Jean-Claude Junker în Parlamentul European. „Să iubim Europa”

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut miercuri ultimul său discurs în plenul Parlamentului European, unde a lansat un apel ''să iubim Europa'', transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

„Vreau să spun ce am spus din prima zi: trebuie să iubim Europa, altfel este imposibil să mergem mai departe. Trăiască Europa!'', au fost ultimele cuvinte ale lui Juncker în fața Parlamentului European, care își desfășoară ultima sesiune plenară de dinaintea alegerilor europarlamentare din luna mai.

Șeful executivului comunitar va rămâne în funcție până pe 31 octombrie, dar nu este prevăzută vreo nouă intervenție a sa în hemiciclul de la Strasbourg, deși primele sesiuni plenare ulterioare scrutinului din 26 mai vor fi dedicate alegerii președinților viitorului Parlament European și viitoarei Comisii Europene.

''Aceasta este ultima mea intervenție în fața acestei camere, apoi mă voi retrage. O să mă doară, dar mi-a plăcut mult munca depusă aici și sunt mulțumit de ceea ce am realizat'', a mai spus Juncker la finalul intervenției sale, în cadrul unei dezbateri cu premierul leton Krisjanis Karins

Juncker a menținut pe parcursul întregului său mandat o relație bună cu Parlamentul European. Totuși, în 2017 a existat un moment când s-a arătat deranjat de slaba prezență a eurodeputaților la o dezbatere cu premierul maltez Joseph Muscat, care conduce o țară mică, precum Luxemburgul său.

Pe de altă parte, din cauza problemelor de sănătate, Juncker s-a scuzat uneori că nu a putut să stea mai mult timp la dezbaterile din PE. ''Din cauza sciaticii nu pot sta atât de mult timp în picioare'', a explicat el în câteva ocazii când i-a delegat pe unul dintre vicepreședinții săi să-l reprezinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău