Ultimul bilanț al coronavirusului. Zeci de milioane de chinezi izolați. Premierul Chinei cere ajutorul Uniunii Europene

  • 01 Februarie 2020 15:00
Ultimul bilanț al coronavirusului. Zeci de milioane de chinezi izolați. Premierul Chinei cere ajutorul Uniunii Europene

Peste 12.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate, până în prezent, de epidemia de coronavirus din China, care a omorât deja 259 de oameni. Aproape 60 de milioane de chinezi sunt, în prezent, în stare de izolare, în timp ce premierul chinez, Li Keqiang a solicitat ajutorul Uniunii Europene, informează CNN, preluat de Digi24.

Șeful guvernului de la Beijing a solicitat UE să ajute China cu medicamente, în condițiile în care sistemul de sănătate chinez este „în genunchi”, iar spitalele duc lipsă de paturi și provizii medicale.

Li a avut, în acest sens, o discuție telefonică cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizează un comunicat al guvernului chinez.

Premierul Keqiang a precizat că guvernul chinez va pune întotdeauna siguranța și sănătatea cetățenilor pe primul loc și că autoritățile de la Beijing depun eforturi pentru ținerea epidemiei sub control, într-un mod organizat și transparent.

Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană va face tot posibilul în vederea coordonării tuturor resurselor necesare, pentru a ajuta China, se mai arată în comunicatul guvernului chinez.

 

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău