Ultimii 15 cetățeni ai Rep. Moldova din cei 30 blocați în Aeroportul din Frankfurt de Crăciunul pe stil vechi au ajuns la Chișinău

  • 09 Ianuarie 2023 14:42
Ultimii 15 cetățeni ai Rep. Moldova din cei 30 blocați în Aeroportul din Frankfurt de Crăciunul pe stil vechi au ajuns la Chișinău

Ultimii 15 cetățeni ai Rep. Moldova din cei 30 blocați sâmbătă seara, de Crăciun pe stil vechi, în Aeroportul din Frankfurt au ajuns în sfârșit la Chișinău. După ce avionul companiei HiSky a decolat fără lista completă a pasagerilor, oamenii au trebuit să cumpere din bani proprii bilete de călătorie cu autobuzul sau de zbor cu o altă companie, ca să ajungă acasă a doua zi sau să aștepte ziua de luni pentru următoarea cursă a companiei HiSky, transmite Radio Chișinău.

Pasagerii se arată indignați de comunicarea și comportamentul reprezentanților companiei aeriene, care spun ei, nici măcar nu i-au contactat în urma incidentului.

Check-in-ul a început la ora 8:20, în timp ce zborul urma să fie la 9 și 30 de minute. A fost deschisă o singură poartă, în loc de două. Am alergat pentru ca să ajungem la avion, mărturisește una dintre pasagere, Natalia Mogîldea, care intenționează să dea în judecată compania aeriană și să ceară despăgubiri.

 „Eu am luat legătura cu administrația aeroportului Frankfurt să ne dea dovadă, pentru că sistemele sunt electronice și ele înregistrează. Ei nu au anunțat on boarding, nici că avionul se reține sau nu.  Astăzi urmează să mă întâlnesc cu un avocat. Faptul că nu nu ni s-a oferit alt zbor în ziua respectivă am înțeles pentru că nu erau zboruri, dar cu o aroganță obraznică ei dau vina pe noi. Cu trei ore înainte de zbor erați acolo? Da, dar nu era deschis check-in-ul. Noi toți așteptam. Suntem 30 de oameni care ne susținem unul pe altul și am zis că nu o să cedăm. Noi ne vrem cel puțin banii înapoi și rambursarea biletelor pe care le-am cumpărat singuri”, a spus Natalia Mogildea.

În același timp, reprezentanta HiSky Aurelia-Ana Sadovei afirmă că check-in-ul a început cu două ore înainte. Ea mai spune că nu poate confirma când s-a făcut anunțul privind începutul îmbarcării, întrucât nu s-a aflat la fața locului.

„Conform orarului nostru avionul trebuia să decoleze la ora 9:30. Noi am făcut delay cu o oră și douăzeci de minute, iar avionul nostru a decolat la ora 10:50. Am așteptat restul pasagerilor care chiar dacă erau înregistrați, nu veneau la aeronavă, respectiv noi ca și companie ne-am asumat riscul să întârziem, pentru ca pasagerii să reușească. O așteptare mai lungă de 1h și 20 ar fi însemnat ca peste 440 de pasageri ai altor curse să fie afectați. Check-in-ul nu a început prea târziu. A început ca la oricare aeroport, cu două ore înainte”, a precizat Aurelia-Ana Sadovei.

Una dintre pasagere, Diana, a vorbit emoționată de faptul că voia să le facă o surpriză părinților pe 7 ianuarie, alături de care să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi, dar a ajuns abia în ziua următoare.

„Urmează să mergem toți la această companie să cerem explicații. Toată familia mea mă aștepta acasă.Nu știau că urma să vin, dar până la urmă am fost nevoită să le spun că sunt în aeroport blocată și nu pot să vin acasă. Nici familia mea nu a avut un Crăciun fericit”, ne-a spus Diana.

Amintim că 30 de basarabeni au rămas blocați sâmbătă în Frankfurt după ce avionul companiei HiSky a decolat fără ei. Unii dintre aceștia au decis să-și cumpere bilete la alte curse pentru a ajunge cât mai repede acasă, iar alții au ajuns luni la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău