Ultima zi de campanie electorală pentru turul doi de scrutin al alegerilor din Chișinău

  • 01 Iunie 2018 15:31
Ultima zi de campanie electorală pentru turul doi de scrutin al alegerilor din Chișinău

Vineri, 1 iunie, este ultima zi de campanie electorală pentru turul doi de scrutin al alegerilor noi din Chișinău, care se va desfășura duminică. Cei doi candidați la funcția de primar al Capitalei, socialistul Ion Ceban și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au făcut retrospectiva campaniei electorale, dar au continuat și să se acuze reciproc.

Peste 150 de întâlniri cu alegătorii, zeci de conferințe de presă și dezbateri, susține că a avut candidatul Socialiștilor, Ion Ceban. El l-a criticat pe Andrei Năstase că nu a participat la dezbaterile inițiate de el și l-a acuzat că dorește să obțină fotoliul de primar doar pentru a se propulsa în funcția de deputat după alegerile parlamentare. Ion Ceban susține că tinde la funcția de primar pentru a realiza programul său electoral.

În același timp, Andrei Năstase denunță faptul că a fost victima unei campanii murdare și de linșaj mediatic. El susține că Ion Ceban este sprijinit de Partidul Democrat, aflat la guvernare. Andrei Năstase spune că a organizat o campanie electorală curată, bazată pe programul său de administrare a orașului. El a calificat scrutinul de duminică drept unul de o importanță deosebită și a lansat un apel de mobilizare la vot.

Primarul ales duminică va avea un mandat de un an, până la alegerile locale ordinare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău