Ultima zi de admitere în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova

  • 27 Iunie 2013 15:59
Ultima zi de admitere în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova

Astăzi se încheie admiterea în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova.

 

Datele Ministerului Educației arată că în total și-au depus actele aproape 20 de mii de tineri, majoritatea preferând, ca și în anii trecuți, economia, dreptul și medicina. 

Pentru cele 750 de locuri disponibile anul acesta la Universitatea de Medicină ”Nicolae Testimițeanu” și-au depus actele de două ori mai mulți candidați, potrivit secretarului comisiei de admitere, Gheorghe Rojnoveanu.

Deși majoritatea studenților și-au depus deja actele, unii au așteptat până în ultima zi.

La Universitatea Pedagogică ”Ion Creangă”, au rămas neacoperite peste 300 de locuri, inclusiv cu finanțare de la stat, dintr-un total de peste 1.300 susține secretarul comisiei de admitere, Aurel Tverdohleb.

Câteva tinere care își depuneau astăzi actele au spus că au ales pedagogia pentru a prinde un loc cu finanțare de la stat, dar nu toate erau sigure că vor deveni cadre  didactice.

Potrivit Ministerului Educației, până ieri au fost depuse aprope 20 de mii de cereri de admitere la universități. Cele mai multe au fost înregistrate la Universitatea de Medicină, Academia de Studii Economice, Academia de Poliție și Universitatea de Stat. Cele mai solicitate specialități sunt cele economice, dreptul, medicina și arhitectura.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău