Ultima săptămână de iarnă va începe cu ploi

  • 23 Februarie 2020 11:40
Ultima săptămână de iarnă va începe cu ploi

Ultima săptămână din februarie, respectiv ultima din iarnă, va începe cu ploi și vreme închisă, însă pe parcurs temperaturile generoase și vremea însorită vor reveni, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, luni, 24 februarie, pe întreg teritoriul țării se așteaptă ploi, de diferită intensitate. Vremea va fi închisă, cu cer înnorat și valori termice până la 9 grade Celsius, ziua, și 0-5 grade cu plus, în perioada nocturnă.

De marți, 25 februarie, căldurile revin, în toată țara așteptându-se, în funcție de regiune, maxime termice de 11-13 grade. În noaptea de marți, la centru și sud încă este prognozat ger până la minus 2 grade, după care câteva zile mercurul termometrelor se va situa de-asupra lui 0.

Tendința de încălzire se va menține și în următoarele zile ale săptămânii, ajungând până la 15 grade Celsius.

În această iarnă, în Republica Moldova a nins în total doar câteva zile, slab, izolat, mai mult în localitățile din nordul țării.

Climatologii atrag atenția că acestea sunt efectele încălzirii globale, iar ierni tot mai blânde vom avea și pe viitor. Conform meteorologiei populare, iarna fără zăpadă înseamnă vară săracă, fără roadă.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău