ULTIMA ORĂ | Schimb de focuri între trupele israeliene și egiptene la punctul de trecere a frontierei din Rafah

  • 27 Mai 18:40
ULTIMA ORĂ | Schimb de focuri între trupele israeliene și egiptene la punctul de trecere a frontierei din Rafah

Trupele israeliene și egiptene au efectuat un schimb de focuri în apropiere de orașul Rafah, potrivit radioului armatei israeliene, în ceea ce ar putea fi o escaladare majoră a tensiunilor dintre cele două națiuni, relatează Bloomberg.

Forțele de Apărare ale Israelului au recunoscut că a avut loc „un incident cu focuri de armă la granița egipteană”, fără a oferi mai multe detalii. „Incidentul este în curs de examinare și se poartă discuții cu egiptenii”, scrie G4Media.

Radioul Armatei a declarat că trupele egiptene au deschis mai întâi focul asupra soldaților israelieni la punctul de trecere a frontierei Rafah, între Gaza și Egipt.

La rândul său, Egiptul afirmă că unul dintre soldații săi a fost ucis în timpul unui incident armat în apropiere de granița cu orașul Rafah din Gaza, părând să confirme relatările privind un schimb de focuri mortal cu trupele israeliene, scrie Times of Israel.

„Forțele armate egiptene desfășoară o anchetă prin intermediul autorităților competente cu privire la un incident armat în zona de frontieră din Rafah, care a dus la martiriul unuia dintre membri personalului”, a postat armata egipteană pe X, în primul său comentariu cu privire la incident.

Comunicatul egiptean nu menționează Israelul.

Trupele israeliene au început operațiunile în jurul periferiei Rafah la începutul acestei luni. Guvernul a declarat că va ataca orașul la un moment dat, deoarece câteva mii de luptători Hamas sunt adăpostiți acolo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău