ULTIMA ORĂ | România a început sâmbătă, 3 decembrie, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni

  • 03 Decembrie 2022 16:33
ULTIMA ORĂ | România a început sâmbătă, 3 decembrie, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni

Reprezentanții Transgaz anunță că, sâmbătă, la orele prânzului, a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni, relatează Agerpres.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcția România – Republica Moldova. Sunt nominalizați 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcționează normal”, au transmis oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iași-Ungheni.

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chișinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei țări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău