ULTIMA ORĂ | IGP: Atacatorul care a omorât doi oameni la Aeroport a decedat pe patul de spital

  • 03 Iulie 2023 22:50
ULTIMA ORĂ | IGP: Atacatorul care a omorât doi oameni la Aeroport a decedat pe patul de spital

Cetățeanul Tadjikistanului, care a împușcat pe 30 iunie un polițist de frontieră și un angajat al serviciului de securitate în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a decedat în seara de luni, 3 iulie, pe patul de spital, la patru zile după atacul armat. Anunțul a fost făcut de Poliția Republicii Moldova.

„Persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat acum 15 minute”, a anunțat serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliție, într-un scurt comunicat de presă luni seara. 

Amintim că Serghei Muntean, polițist de frontieră, și Igor Ciofu, angajat din securitatea aeroportuară, au murit în seara zilei de vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean al Republicii Tadjikistan. 

Atacatorul, în vârstă de 43 de ani, a deposedat polițistul de frontieră de arma din dotare și a deschis focul. Procuratura Generală a intentat un dosar penal pentru omor cu circumstanțe agravante.

Atacatorul a zăcut pe patul de spital de vineri până luni, 3 iulie, fiind sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine.

Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, acesta nu figura în niciun sistem informațional de căutare internațională și nici ca membru al vreunei grupări teroriste, chiar dacă, potrivit Procuraturii din Dușanbe, a făcut parte dintr-un „grup infracțional” care a răpit un prim-vicepreședinte al băncii „Orienbank” Tadjikistan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău