Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă a fost rechemat din funcție

  • 09 Decembrie 2020 13:13
Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă a fost rechemat din funcție

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție, decizia fiind luată în urmă cu puțin timp, în cadrul ședinței Guvernului.

Rechemarea din funcție a ambasadorului are loc după ce Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate au depistat pe 5 decembrie un autoturism cu numere diplomatice arondate Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă, substanțe anabolizante în valoare de peste 8 milioane de lei. Premierul a cerut ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aurel Ciocoi, să întreprindă măsurile necesare pentru a exclude pe viitor asemenea cazuri „care fac de rușine țara și serviciul ei diplomatic”.

Potrivit MAEIE, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente. 

Menționăm că, șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău