Ultima Oră! A fost anunțat cine a învins în concursul pentru funcția de șef al CNA

  • 29 Iulie 2019 17:05
Ultima Oră! A fost anunțat cine a învins în concursul pentru funcția de șef al CNA

Comisia juridică, numiri și imunități a anunțat că cele mai multe puncte în cadrul concursului pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție le-a acumulat candidatul Ruslan Flocea. 

„Pe locul doi și trei s-au plasat Cristina Țărnă și respectiv Vitalie Verebceanu”, a menționat deputatul PSRM, Grigore Novac. 

Ruslan Flocea este secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Amintim că, astăzi, Comisia juridică, numiri și imunități a desfășurat concursul pentru funcția de director al CNA, după ce anterior a decis prelungirea cu o săptămână a termenului de depunere a dosarelor. 

Candidații care s-au înregistrat în cursa pentru conducerea Centrului au prezentat public conceptul de dezvoltare al instituției și au răspuns la întrebările deputaților.

Unul dintre pretendenți, Vitalie Moisei, care a deținut anterior funcția de șef de direcție la CNA, susține că această instituție trebuie să fie întâi de toate una apolitică. El mai crede că ar trebui să se muncească pentru ca cetățenii să aibă mai multă încredere în Centruli Național Anticorupție.

Și fostul șef al Direcției municipale Chișinău a Serviciului Informații și Securitate, Dorin Gorea, își dorește să devină conducător la Centrul Național Anticorupție. El spune că odată ajuns în fruntea CNA s-ar axa mai mult pe corupția mare, decât pe cea mică.

Fostă șefă adjunctă a Centrului Naționala Anticorupție, Cristina Țarnă vrea să devină acum șefa instituției. Ea susține că în R.Moldova există multă corupție și spune că toate guvernările au încercat de-a lungul timpului controleze CNA.

La concursul pentru funcția de director al CNA au fost admiși nouă candidați. Este vorba de Veaceslav Guțan, Vitalie Moisei, Dorin Gorea, Cristina Țărnă, Sava Maimescu, Ruslan Flocea, Gheorghe Macovei, Vitalie Verebceanu și Alexandru Carmanovici.

Fotoliul de șef al CNA a rămas vacant după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis de Parlament, la 8 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău