ULTIMA ORĂ ! 11 NOI CAZURI DE COVID-19 în R.Moldova

  • 15 Martie 2020 17:10
ULTIMA ORĂ ! 11 NOI CAZURI DE COVID-19 în R.Moldova

11 cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate duminică, 15 martie în Rep. Moldova, iar numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 23, au anunțat autoritățile după o ședință la Centrul unic de comandă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Opt din cele 23 de cazuri sunt cu transmitere locală, a anunțat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu. Starea de sănătate a trei pacienți e satisfăcătoare și săptămâna viitoare dacă rezultatele testelor vor fi negative, acestea vor fi externate.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a făcut un nou apel către persoanele care revin acasă din țările cu risc sporit de infecție să manifeste responsabilitate și să se autoizoleze timp de 14 zile inclusiv în raport cu propriile rude.

Președintele Igor Dodon a anunțat că din 17 martie se închid majoritatea punctelor de trecere a frontierei Rep. Moldova. Din cele 81 funcționale în prezent, vor rămâne deschise doar 11 puncte cu Ucraina și 6 puncte cu România.
 
”Suntem la scenariul 1 de evoluție a situației epidemiologice (până la 400 de cazuri) și nu avem probleme cu spitalele sau cu cadrele medicale” a spus Igor Dodon, acuzând lipsa de responsabilitate a unor cetățeni. Șeful statului a spus că începând de luni, poliția va sancționa persoanele care încalcă legislația și cerințele impuse de autorități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău