Ultima dezbatere prezidențială Trump-Biden se va desfășura cu microfoanele închise. Trump: Este foarte nedrept

  • 20 Octombrie 2020 09:09
Ultima dezbatere prezidențială Trump-Biden se va desfășura cu microfoanele închise. Trump: Este foarte nedrept

Ultima dezbatere prezidențială dintre Donald Trump și Joe Biden se va desfășura pe baza unor noi reguli – microfoanele vor fi oprite pe anumite segmente pentru a preveni situația din prima dezbatere când președintele și-a întrerupt constant contracandidatul dar și pe moderatorul dezbaterii.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale, organizația non-partizană care se ocupă de organizarea acestor dezbateri. Comisia s-a reunit luni pentru a discuta impunerea de noi reguli menite să ducă la evitarea haosului din prima dezbatere.

Conform CNN, decizia de a opri microfoanele pe perioada în care candidații nu au dreptul de a vorbi a fost luată cu unanimitate de voturi – „această schimbare nu reprezintă o modificare a regulilor, ci mai degrabă o măsură pentru a promova respectarea regulilor pe care ambele campanii le-au acceptat”.

Donald Trump a anunțat că va participa la dezbaterea programată pentru ziua de joi, însă a adăugat că noile reguli sunt „foarte nedrepte”.

Prima dezbatere dintre Trump și Biden a avut loc în data de 29 septembrie și a fost moderată de jurnalistul Fox News Chris Wallace. Dominată de insulte și întreruperi între cei doi candidați, dar și organizată în contextul restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului, dezbaterea a demonstrat încă o dată nivelul de polarizare politică puternică din Statele Unite. A doua dezbatere, programată pe 15 octombrie, a fost anulată după ce președintele a refuzat să se prezinte la o dezbatere virtuală, în contextul în care era bolnav de Covid-19. În locul ei, au fost organizate două evenimente electorale de tip Town Hall, în care candidații s-au adresat, individual, votanților.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău