Un vaccin anti-COVID dezvoltat de o companie indiană a primit undă verde pentru faza a treia a studiilor clinice

  • 23 Octombrie 2020 16:51
Un vaccin anti-COVID dezvoltat de o companie indiană a primit undă verde pentru faza a treia a studiilor clinice

Vaccinul anti-COVID-19 al unei companii farmaceutice indiene a primit undă verde pentru faza a treia a studiilor clinice vineri, în contextul în care numărul de infectări din India a depășit 7,7 milioane, informează DPA, preluat de Digi24.ro

Covaxin, vaccinul dezvoltat de Bharat Biotech, cu sediul la Hyderabad, în colaborare cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală (ICMR), se află printre numeroșii candidați la un vaccin anti-COVID aflați în diferite faze ale studiilor clinice la om în întreaga lume.

Un grup de experți din cadrul Drugs Controller General of India (DCGI) a recomandat intrarea Covaxin în faza a treia a studiilor clinice, după evaluarea datelor din primele două faze și a unui studiu pe animale, a informat un purtător de cuvânt al autorității de reglementare.

Studiile din faza a treia implică testarea pe mii de persoane.

Cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, India este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19, fiind depășită ca număr de contagieri doar de Statele Unite, cu 8 milioane de cazuri.

Deși numărul de cazuri noi de COVID-19 cunoaște un trend descendent în India, țara a raportat peste 50.000 de contagieri noi și peste 600 de decese zilnic în cursul lunii octombrie.

De asemenea, mulți se tem că numărul de contaminări va crește în timpul perioadei de vârf a sezonului de festivaluri din lunile octombrie și noiembrie.

Ministrul indian al Sănătății, Harsh Vardhan, a declarat că guvernul se așteaptă ca unul sau mai multe vaccinuri să fie gata până la începutul anului 2021 și lucrează la planuri pentru distribuirea acestora. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău