Washingtonul condamnă sancțiunile ''nefondate'' ale Beijingului împotriva unor responsabili americani

  • 28 Martie 2021 09:12
Washingtonul condamnă sancțiunile ''nefondate'' ale Beijingului împotriva unor responsabili americani

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a denunțat sâmbătă sancțiunile "nefondate" adoptate de China împotriva a doi responsabili americani în dosarul uigurilor, subliniind că acest lucru va face să crească "atenția internațională" asupra "genocidului" din provincia Xinjiang, notează AFP, preluat de Agerpres.

"Tentativele Beijingului de a intimida și a reduce la tăcere pe cei care apără drepturile omului și libertățile fundamentale nu fac decât să contribuie la creșterea atenției internaționale asupra genocidului și a crimelor împotriva umanității care sunt în curs de desfășurare în Xinjiang", a declarat Antony Blinken într-un comunicat.

China a anunțat sâmbătă că va adopta sancțiuni împotriva a doi americani, unui canadian și unei comisii parlamentare canadiene pentru drepturile omului, ca răspuns la sancțiunile impuse săptămâna aceasta de către Statele Unite și Canada în legătură cu tratamentul aplicat de Beijing minorității uigure.

Uniunea Europeană, Marea Britanie, Canada și Statele Unite au adoptat luni sancțiuni împotriva mai multor membri ai ierarhiei politice și economice din Xinjiang, iar China a răspuns adoptând sancțiuni împotriva unor personalități europene și britanice.

"Ne solidarizăm cu Canada, Marea Britanie, UE și alți parteneri și aliați din întreaga lume, solicitând Republicii Populare Chineze să pună capăt încălcării drepturilor omului și abuzurilor împotriva uigurilor majoritar musulmani și a membrilor altor grupuri etnice și religioase minoritare din Xinjiang și să elibereze persoanele reținute arbitrar", a declarat secretarul de stat american. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău