UEFA a deschis o investigație după faza penalty-ului din meciul Anglia - Danemarca

  • 08 Iulie 2021 14:36
UEFA a deschis o investigație după faza penalty-ului din meciul Anglia - Danemarca

Anglia a învins Danemarca în prelungiri, scor 2-1, la capătul unui meci marcat de controversa legată de penalty-ul pe care centralul l-a acordat în minutul 102, transmite digisport.ro.

Celebrul jurnalist Tancredi Palmeri anunță că UEFA a deschis oficial o investigație referitoare la faza penalty-ului, după ce portarului danez Kasper Schmeichel i-a fost pus un laser pe față, potrivit sursei citate. 

Chiar și așa, goalkeeperul danez a reușit să pareze șutul lui Harry Kane. Balonul a revenit însă la golgheterul englez, care a doua oară nu a mai ratat.

Jurnaliștii de la Express scriu că aceasta nu este singura acțiune inițiată de forul european împotriva englezilor. UEFA investighează și comportamentul suporterilor la partida cu Danemarca, inclusiv folosirea artificiilor în timpul meciului, precum și faptul că fanii englezi au huiduit imnul național al nordicilor.

Aceasta nu este însă singura controversă legată de acea fază. Lumea fotbalului a fost revoltată de penalty-ul acordat de centralul Danny Makkelie, după pătrunderea lui Raheem Sterling în careu. Jose Mourinho a fost și el scandalizat de această decizie.

Mai mult de atât, înainte ca Sterling să intre în careul advers, în imagini se poate observa cum pe teren se aflau două mingi, lucru interzis de regulament.

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020, în urma victoriei reușite în fața Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiției.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la EURO și a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966.

Selecționata Albionului a câștigat în fața Danemarcei printr-un gol marcat dintr-un penalty ușor acordat, pe care Harry Kane nu a reușit să-l transforme (104), dar atacantul lui Tottenham a avut prezența de spirit de a urmări faza și a reluat în plasă mingea respinsă de portar. Danezii au deschis scorul prin Mikkel Damsgaard (30), Anglia egalând relativ repede, prin autogolul lui Simon Kjaer (39).

Kane a ajuns la 10 goluri marcate pentru Anglia la turnee finale, egalându-l pe Gary Lineker, în urma lor fiind Alan Shearer (9) și Wayne Rooney (7).

Anglia va juca din nou o finală, după ce a pierdut semifinale la turneele finale din 1968, 1990, 1996 și 2018 (EURO sau Cupă Mondială). Anglia devine a 13-a țară care se califică în finala EURO și prima debutantă din 2004.

Reprezentativa ''Three Lions'' se află la a zecea sa participare la un turneu final EURO, având un loc trei în 1968 și o semifinală atinsă în 1996.

Selecționata Albionului a jucat a treia semifinală consecutivă sub comanda lui Gareth Southgate, după ce le-au pierdut pe primele două în prelungiri, 1-2 cu Croația la Cupa Mondială din 2018 și 1-3 cu Olanda în Liga Națiunilor 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău