UE vizează măsuri restrictive pentru alte 54 de persoane și 10 entități din Rusia, inclusiv o mare bancă rusească, Sberbank, și primarul Moscovei

  • 22 Iulie 2022 10:47
UE vizează măsuri restrictive pentru alte 54 de persoane și 10 entități din Rusia, inclusiv o mare bancă rusească, Sberbank, și primarul Moscovei

Consiliul UE a decis să impună măsuri restrictive împotriva a încă 54 de persoane și 10 entități, ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit comunicatului oficial. Această decizie vine în completarea pachetului de sancțiuni de “menținere și aliniere” adoptat de Consiliu la 21 iulie 2022.

„Punem pe listă o altă mare bancă rusă, Sberbank, și o împiedicăm să efectueze tranzacții în afara Rusiei. De asemenea, adăugăm și alte persoane implicate în agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, cum ar fi oficiali militari, clubul de motocicliști Nighwolves și actori de dezinformare”, a transmis șeful diplomației UE, potrivit Calea Europeană.

Printre persoanele incluse pe listă se numără membri de rang înalt ai mediului politic sau cultural, cum ar fi membri ai Dumei de stat și ai Dumei provinciale, politicieni locali precum primarul Moscovei. De asemenea, pe listă se află lideri și personal militar de rang înalt, politicieni numiți în teritoriile ucrainene invadate de Rusia, membri ai Nightwolves, un club de motocicliști naționaliști, propagandiști și oameni de afaceri de prim rang.

Printre entitățile sancționate se numără Sberbank, o importantă instituție financiară, Lupii Nopții, companii care activează în sectorul militar sau în industria construcțiilor navale sau care sunt implicate în furtul de cereale ucrainene, precum și o serie de entități care au difuzat propagandă pro-Kremlin și antiucraineană.

În total, măsurile restrictive ale UE cu privire la acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei se aplică în prezent unui număr total de 1212 persoane și 108 entități. Persoanele desemnate fac obiectul înghețării activelor, iar cetățenilor și societăților din UE le este interzis să pună fonduri la dispoziția acestora. Persoanele fizice fac, de asemenea, obiectul unei interdicții de călătorie, care le împiedică să intre sau să tranziteze teritoriile UE.

UE este ferm alături de Ucraina și va continua să ofere un sprijin puternic pentru reziliența economică, militară, socială și financiară globală a Ucrainei, inclusiv ajutor umanitar.

Actele juridice relevante, inclusiv numele persoanelor și entităților enumerate, au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău