UE vede în rezultatul scrutinului parlamentar din Ucraina un mandat puternic pentru reformă

  • 23 Iulie 2019 09:07
UE vede în rezultatul scrutinului parlamentar din Ucraina un mandat puternic pentru reformă

Uniunea Europeană vede în rezultatul scrutinului parlamentar desfășurat duminică în Ucraina un mandat puternic pentru reformă, informează dpa.

"Este acum responsabilitatea noilor autorități să îndeplinească așteptările cetățenilor Ucrainei" a declarat o purtătoare de cuvânt a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

"Uniunea Europeană este alături de o Ucraină democratică, stabilă și prosperă. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să avansăm asocierea noastră politică și integrarea economică și să oferim rezultate în procesul de reformă aflat în centrul Acordului nostru de Asociere ", se afirmă în declarație.

Deși a menționat evaluarea OSCE, conform căreia drepturile și libertățile fundamentale au fost respectate, în ansamblu, cu ocazia desfășurării scrutinului electoral, purtătoarea de cuvânt a subliniat că "Misiunea a raportat, totuși, cumpărarea de voturi și interconectarea intereselor politice și de afaceri care dictează mediatizarea în presă a alegerilor, precum și alte practici frauduloase".

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău