UE va transmite ”cel mai puternic mesaj posibil” Rusiei

  • 17 Martie 2014 13:42
UE va transmite ”cel mai puternic mesaj posibil” Rusiei

 Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a asigurat că Uniunea Europeană va transmite la reuniunea de luni, 17 martie, a miniștrilor de externe 'cel mai puternic mesaj posibil' Rusiei, căreia îi va impune sancțiuni, dar ea a reafirmat că europenii nu doresc o escaladare a tensiunilor cu Moscova, transmite Agerpress.  La această întâlnire, miniștrii…

 

Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a asigurat că Uniunea Europeană va transmite la reuniunea de luni, 17 martie, a miniștrilor de externe 'cel mai puternic mesaj posibil' Rusiei, căreia îi va impune sancțiuni, dar ea a reafirmat că europenii nu doresc o escaladare a tensiunilor cu Moscova, transmite Agerpress.  

La această întâlnire, miniștrii europeni vor trebui să se pună de acord asupra unor sancțiuni 'țintite' împotriva unor responsabili ruși sau ucraineni proruși, care ar putea să nu mai primească vize pentru spațiul comunitar și să-și vadă averile înghețate.

Dar se pare că această listă va fi una 'restrânsă', a indicat la sosirea la Bruxelles ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn. Însă el a subliniat că Rusia 'va suferi', întrucât acțiunile ei în Crimeea antrenează 'o devalorizare a rublei, o izolare în Consiliul de Securitate al ONU și chiar critici din partea unor parteneri ai ei, precum Kazahstan sau Armenia'.

Înaintea reuniunii de la Bruxelles, Catherine Ashton a cerut din nou Rusiei 'să înceapă un dialog cu autoritățile ucrainene și să se angajeze cât mai repede posibil către o dezescaladare'. Dar deocamdată 'nu constatăm acest lucru', a remarcat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău