UE va transfera 26,2 milioane de euro pentru a consolida cooperarea cu R. Moldova și Ucraina

  • 03 Iunie 2022 14:37
UE va transfera 26,2 milioane de euro pentru a consolida cooperarea cu R. Moldova și Ucraina

Comisia Europeană a propus astăzi să transfere 26,2 milioane de euro din cadrul Instrumentului de vecinătate, dezvoltare și cooperare internațională, planificate inițial pentru programele Interreg NEXT 2021-2027 cu Rusia și Belarus, către aceleași programe cu Ucraina și R. Moldova.

„Ucraina și Republica Moldova sunt parteneri de încredere ai UE, iar UE este ferm angajată să coopereze pe termen lung cu acestea. Aducerea mai aproape una de cealaltă a persoanelor care trăiesc de ambele părți ale frontierei externe a UE și consolidarea colaborării dintre regiunile UE și părțile interesate la nivel local cu partenerii ucraineni și moldoveni reprezintă un pas concret pentru a promova pacea și securitatea în regiune”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, potrivit CaleaEuropeana.ro

În mod concret, această finanțare poate sprijini dezvoltarea serviciilor de sănătate, consolidarea capacității instituționale a autorităților publice ucrainene și moldovenești, dezvoltarea de proiecte de educație și cercetare sau finanțarea unor scheme de incluziune socială și a unor programe de formare profesională pentru refugiați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău