UE va susține financiar organizarea lucrărilor de reparație a podului Gura Bâcului-Bâcioc

  • 17 Mai 2018 11:28
UE va susține financiar organizarea lucrărilor de reparație a podului Gura Bâcului-Bâcioc

Uniunea Europeană este dispusă să susțină financiar elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație și modernizare a infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a avut, ieri, 16 mai, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova Peter Michalko.

Potrivit unui comunicat al Birouli pentru politici de reintegrare, UE a reiterat disponibilitatea de a contribui cu asistență tehnică și financiară necesară pentru realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale R. Moldova.

De asemenea, oficialul european a spus că UE va susține financiar elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație și modernizare a infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc. Astfel, urmează ca un expert european să fie delegat care se va implica împreună cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat ultimele evoluții în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfășurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma, Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău