Președintele Macron și cancelarul Scholz merg la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre garanții de securitate

  • 04 Februarie 2022 14:15
Președintele Macron și cancelarul Scholz merg la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre garanții de securitate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va discuta luni la Moscova cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre cerințele Moscovei de a primi garanții de securitate, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia consideră importantă vizita președintelui francez, iar Putin îi va explica modul în care înțelege răspunsul inițial al Statelor Unite la cererile părții ruse, a declarat Peskov la o întâlnire cu presa.

În continuarea eforturilor diplomatice, Putin îl va avea marți ca oaspete pe cancelarul german Olaf Scholz, a mai comunicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit lui Peskov, nu s-a ajuns încă la niciun acord privind propunerea Turciei de a găzdui o întrevedere între Putin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Atât Macron, cât și Scholz vor face săptămâna viitoare vizite și la Kiev - președintele francez marți, după întâlnirea cu Putin, iar cancelarul german luni, înainte de convorbirile de la Moscova.

Germania încearcă să organizeze și o întâlnire trilaterală la Berlin, cu liderii Franței și Poloniei, transmite Reuters vineri.

Toate aceste manevre diplomatice au loc în contextul tensiunilor dintre Occident și Rusia legate de concentrarea de trupe ruse la frontierele Ucrainei. Moscova susține că nu intenționează să invadeze țara vecină, dar cere garanții din partea NATO că nu va primi Ucraina ca membră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău