UE va lua măsuri economice urgente în cazul încetării livrărilor de gaze din Rusia

  • 13 Iulie 2022 17:43
UE va lua măsuri economice urgente în cazul încetării livrărilor de gaze din Rusia

Uniunea Europeană intenționează să ia o serie de măsuri urgente pentru a atenua consecințele posibilei încetări a livrărilor de gaze din Rusia, cel mai mare furnizor al comunității, a comunicat astăzi Agenția Bloomberg, făcând referire la un proiect de document al Comisiei Europene.

Pentru a economisi gazele, Comisia Europeană le recomandă membrilor comunității să treacă la un alt tip de combustibil. În proiectul de document se mai arată, de asemenea, că guvernele țărilor membre UE trebuie să încurajeze reducerea consumului de către marile întreprinderi.

Mai mult decât atât, guvernele europene trebuie să efectueze campanii de informare în rândul populației, în vederea reducereii utilizării sistemelor de încălzire și răcire. În cazuri extreme vor fi introduse limite obligatorii la consumul de energie. Comisia Europeană consideră că " situația gazelor în UE se află într-un stadiu critic".

"Luarea la timp a unor decizii poate reduce cu o treime impactul unei întreruperi bruște în livrările de gaze", se arată în proiectul de document. În proiectul de document se mai pot face modificări, notează Bloomberg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău