UE va furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro

  • 13 Mai 2022 13:15
UE va furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a anunțat vineri că blocul comunitar va furniza Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 500 de milioane de euro. Borrell și-a exprimat încrederea că în următoarele zile se va putea ajunge la un acord privind un embargou asupra petrolului rusesc.

Josep Borrell a precizat, într-o discuție cu presa în marja reuniunii miniștrilor de externe ai G7 de la Weissenhaus (nordul Germaniei), că noul sprijin militar pentru Ucraina va fi pentru armament greu - cum sunt tancurile -, iar ajutorul total livrat până acum de UE se va ridica astfel la circa 2 miliarde de euro, scrie digi24.ro.

„Un nou impuls pentru sprijin militar. (Va fi) mai mare presiune asupra Rusiei, cu sancțiuni economice și continuarea izolării internaționale a Rusiei și combaterea dezinformării”, a spus el, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Șeful diplomației UE s-a declarat de asemenea optimist că în următoarele zile ar putea fi convenit un embargou la nivelul Uniunii asupra petrolului rus.

„Sunt sigur că vom ajunge la un acord. Avem nevoie de el și îl vom obține. Trebuie să scăpăm de dependența de petrolul rus”, a adăugat Borrell.

Potrivit acestuia, dacă nu va exista un acord la nivel de ambasadori, „luni când se vor întâlni miniștrii (de externe) vor trebui să se dea un impuls politic”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău