UE va extinde asistența financiară pentru reforma poliției

  • 22 Decembrie 2020 15:04
UE va extinde asistența financiară pentru reforma poliției

Uniunea Europeană va redirecționa 21,4 milioane de euro pentru protejarea personalului de aplicare a legii din Republica Moldova împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Addendumului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020.

Astfel, potrivit documentului, UE urmează să redirecționeze fondurile existente pentru suportul bugetar privind reforma poliției în vederea sprijinirii eforturilor organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în combaterea și gestionarea situației COVID-19. Pentru aceasta, MAI va elabora un plan cu privire la progresele înregistrate în implementarea măsurilor COVID-19 relevante pentru subdiviziunile de aplicare a legii: Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General de Carabinieri. Măsurile care vor fi incluse în acest plan vor acoperi necesitățile pentru a proteja mai bine personalul de aplicare a legii și publicul larg împotriva riscurilor legate de COVID-19. Aprobarea și implementarea acestui plan condiționează acordarea sprijinului bugetar în valoare totală de 21,4 mln de euro.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020 a fost semnat la 14 decembrie 2016.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău