UE va autoriza mai rapid variantele îmbunătățite de vaccinuri împotriva noilor tulpini de COVID-19

  • 14 Februarie 2021 14:04
UE va autoriza mai rapid variantele îmbunătățite de vaccinuri împotriva noilor tulpini de COVID-19

Uniunea Europeană va accelera procedura de autorizare a variantelor îmbunătățite a vaccinurilor împotriva noilor tulpini ale virusului, a anunțat duminica aceasta comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Am analizat procedura cu Agenția Europeană a Medicamentelor și am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătățit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent" și certificat "nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare", a declarat comisarul european pentru ediția duminicală a cotidianului german Augsburger Allgemeine. "Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziție vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriile de securitate", a adăugat ea.

Comisia Europeană a fost foarte criticată pentru lentoarea cu care a demarat campaniile de vaccinare anticoronavirus în țările din UE, din cauza procedurilor de certificare ale primelor vaccinuri considerate prea lungi în raport cu prevederile în vigoare în Regatul Unit sau în SUA, dar și a comenzilor de vaccin.

Chiar dacă a admis că nu este satisfăcută cu situația actuală, comisarul pentru sănătate a respins criticile împotriva UE. "Este fals să susții că nu am făcut decât greșeli", a spus ea, evidențiind faptul că UE a reușit să obțină aprovizionarea cu 700 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul trimestrului III al anului în 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău