UE va adopta al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Ce alte măsuri sunt incluse pe lângă embargoul aurului rusesc

  • 15 Iulie 2022 15:01
UE va adopta al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Ce alte măsuri sunt incluse pe lângă embargoul aurului rusesc

Comisia Europeană va adopta vineri al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ce va adăuga aurul rusesc la lista de importuri interzise în UE și va modifica restricțiile deja în vigoare pentru a evita îngreunarea exporturilor de alimente, potrivit oficialilor citați de Reuters.

Noile măsuri fac parte dintr-un așa-zis „pachet de aliniere și mentenanță”, potrivit unei surse care l-a numit pachetul „șase și jumătate”, din cauza faptului că setul de restricții este mult mai redus în comparație cu măsurile adoptate în trecut care au lovit importurile de petrol și gaze rusești, scrie Digi24.

Cu toate că este un pachet de sancțiuni mai puțin ambițios, anumite măsuri ar putea avea un impact mare asupra sectoarelor afectate.

Pachetul propus, care are nevoie de aprobarea guvernelor UE, presupune interzicerea importurilor de aur rusesc – o măsura care ar urma să intre în vigoare din momentul aplicării sancțiunilor.

Bruxellesul va înăspri și alte măsuri deja existente prin care se limitează importurile de produse care ar putea fi utilizate de Rusia în scopuri militare, precum anumite substanțe chimice și utilaje industriale.

Încă și mai multe persoane și companii apropiate de Kremlin vor fi adăugate pe lista neagră a UE, ceea ce va duce la înghețarea activelor acestor entități și la alte interdicții de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău