UE trebuie să utilizeze toate vaccinurile împotriva COVID-19 (EMA)

  • 18 Iunie 2021 09:03
UE trebuie să utilizeze toate vaccinurile împotriva COVID-19 (EMA)

Țările Uniunii Europene (UE) trebuie să utilizeze toate opțiunile disponibile de vaccinare pentru a combate epidemia de COVID-19 și este prea devreme pentru a determina cel mai bun tip de vaccin, a declarat joi Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), relatează AFP.

Mai multe țări au decis să limiteze utilizarea așa-numitelor vaccinuri ''vector viral'', cum sunt AstraZeneca și Johnson & Johnson, din cauza unei legături cu apariția unor cazuri rare de cheaguri de sânge și, în schimb, optează pentru vaccinurile care folosesc tehnologia ARN messenger, precum cele de la Pfizer și Moderna.

''Suntem încă într-o pandemie și este foarte important ca în această luptă împotriva acestei pandemii să folosim toate opțiunile disponibile'', a declarat Marco Cavaleri, responsabil al strategiei de vaccinare în cadrul EMA.

Depinde de țările UE să decidă cum să le folosească ''cel mai bine în interesul sănătății publice'', a adăugat el într-o conferință de presă.

EMA a dezmințit marți că Marco Cavaleri ar fi sugerat renunțarea la vaccinul AstraZeneca, afirmând că declarațiile făcute de acesta într-un interviu au fost interpretate greșit și că el consideră că beneficiile serului depășesc riscurile. Cavaleri a declarat joi că este o ''neînțelegere cu privire la multe aspecte''.

Responsabilul din cadrul EMA a adăugat că este ''foarte greu de spus'' ce tip de tehnologie de vaccinare s-ar putea dovedi a fi cea mai bună în viitor și că toate serurile existente ''au salvat deja mii și milioane de vieți''.

''Suntem doar fericiți că avem atât de multe opțiuni'', a continuat Marco Cavaleri.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău