UE trebuie să fie unită în problema vaccinurilor din Rusia și China (ministru francez)

  • 05 Martie 2021 12:02
UE trebuie să fie unită în problema vaccinurilor din Rusia și China (ministru francez)

Solidaritatea Uniunii Europene (UE) va avea de suferit dacă țări din blocul comunitar vor alege vaccinuri anti-COVID-19 chinezești sau rusești care nu au fost încă aprobate pe teritoriul UE, a declarat vineri ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, informează Reuters.

"Dacă ele continuă să aleagă vaccinul chinezesc și/sau rusesc, cred că va fi destul de grav", a declarat Beaune la postul de radio RTL. "Aceasta va pune probleme în ceea ce privește solidaritatea noastră și de asemenea va comporta un risc pentru sănătate, pentru că vaccinul rusesc nu este autorizat în Europa. O cerere pentru autorizarea lui a fost înaintată, însă el încă nu a fost aprobat în Europa și deocamdată nu a fost făcută nicio cerere în ceea ce privește vaccinul chinezesc", a adăugat Beaune.

Vaccinul rusesc Sputnik V a fost deja aprobat sau este în curs de evaluare pentru a fi aprobat în trei dintre statele din estul UE - Ungaria, Slovacia și Republica Cehă - în condițiile în care unele întârzieri pun în pericol programele de vaccinare în UE.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început să analizeze serul rusesc pentru a fi aprobat.

Președintele polonez Andrzej Duda a discutat de asemenea cu liderul chinez Xi Jinping în legătură cu achiziționarea de doze de vaccin chinezesc împotriva COVID-19, a anunțat luni asistentul lui pentru agenția de presă PAP, chiar dacă ministrul polonez al sănătății Adam Niedzielski a declarat miercuri că nu recomandă deocamdată acest vaccin din cauza datelor insuficiente.

Comisia Europeană a anunțat joi că la ora actuală nu sunt discuții în curs cu privire la achiziționarea vaccinului rusesc Sputnik V.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău