UE susține ucrainenii refugiați în Republica Moldova Aceștia vor avea parte de consultații juridice și sprijin psihosocial

  • 12 Ianuarie 2023 12:18
UE susține ucrainenii refugiați în Republica Moldova Aceștia vor avea parte de consultații juridice și sprijin psihosocial

UE susține ucrainenii refugiați în Republica Moldova care acum pot beneficia de consultații juridice și sprijin psihosocial. O echipă mobilă de avocați, juriști și un psiholog de la Clinica Juridica Bălți merge în 13 raioane, în centrele de plasament pentru refugiați și în comunitățile în care aceștia s-au cazat pe cont propriu.

Tehnica desenului îi ajută pe copii să-și exprime emoțiile, iar adulții sunt ghidați de specialiști să înțeleagă procesele juridice.
 
Inițiativa face parte dintr-un proiect mai amplu, care se desfășoară de șase ani în Ucraina, însă acum trece granița în contextul în care Republica Moldova adăpostește un număr semnificativ de refugiați ucraineni.
 
Proiectul „ACCES: Furnizarea de asistență multisectorială pentru populațiile afectate de conflict în Ucraina și Republica Moldova” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need, în parteneriat cu ACTED și REACH.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:6,69 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău