UE solicită țărilor de la summitul BRICS să îi ceară lui Putin să oprească războiul din Ucraina

  • 23 Octombrie 19:35
UE solicită țărilor de la summitul BRICS să îi ceară lui Putin să oprească războiul din Ucraina

Uniunea Europeană a solicitat astăzi țărilor participante la summitul BRICS de la Kazan, în Rusia, să îi ceară președintelui Vladimir Putin să pună capăt războiului dus de Moscova în Ucraina, relatează Reuters.

Peste 20 de lideri, între care Putin, președintele chinez Xi Jinping, premierul indian Narendra Modi și președintele iranian Masoud Pezeshkian, participă la summit.

Purtătorul de cuvânt al politicii externe a UE, Peter Stano, a condamnat „utilizarea abuzivă de către Rusia” a președinției grupului, menționând că există un mandat de arestare pentru liderul rus.

Avem încredere că toți participanții la summitul de la Kazan vor folosi acest eveniment pentru a-i cere lui Putin încă o dată să pună capăt imediat războiului împotriva poporului ucrainean”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că UE îl sprijină pe secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, care participă la summit.

Avem încredere că va întări apelul către Rusia și către Putin de a opri complet și necondiționat agresiunea brutală împotriva poporului ucrainean”, a subliniat el.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:3,09 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău