UE și SUA au decis să excludă din SWIFT băncile rusești care au intrat sub incidența sancțiunilor

  • 27 Februarie 2022 08:53
UE și SUA au decis să excludă din SWIFT băncile rusești care au intrat sub incidența sancțiunilor

Statele Unite și aliații săi au anunțat crearea unui grup care să se ocupe de aplicarea sancțiunilor ce vizează Federația Rusă, scrie Rador.

Reprezentanții UE, SUA, Franței, Germaniei, Canadei, Italiei și Marii Britanii au convenit să deconecteze de la SWIFT băncile rusești, care sunt vizate de sancțiuni, și în cazul în care va fi necesar, și alte bănci din Federația Rusă. "Sancțiunile vor fi adoptate sâmbătă seara", anunțase ieri purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Hebestreit. ''Așadar, toate băncile rusești, care sunt vizate deja de sancțiunile comunității internaționale și, în cazul în care va fi necesar, și alte bănci rusești vor fi excluse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Astfel, aceste instituții vor trebui excluse de la fluxurile financiare internaționale, ceea ce le va limita activitățile lor la nivel global'', a spus Hebestreit. Această decizie a fost o continuare a sancțiunilor pe care țările occidentale le impun ca răspuns la operațiunea militară rusă din Ucraina. Duminică dimineață, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că au loc pregătiri pentru deconectarea Rusiei de la SWIFT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău