UE și Statele Unite au introdus sancțiuni pentru unii demnitari ruși

  • 07 Martie 2014 09:57
UE și Statele Unite au introdus sancțiuni pentru unii demnitari ruși

Uniunea Europeană este gata să semneze Acordul de Aociere cu Ucraina, până la alegerile din 25 mai, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Uniunea Europeană a sistat negocierile cu Rusia pe marginea liberalizării vizelor, dar și privind noul Tratat de bază. Declarația a fost făcută joi de către președintele Consiliului Uniunii Europene, Herman Van Rompuy. 

Departamentul de Stat al Statelor Unite a introdus restricții de viză și blocarea averilor pentru demnitarii ruși, responsabili pentru încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei.

Blocarea averilor și restricțiile de viză reprezintă doar un prim pas al Statelor Unite împotriva Rusiei, după cum se informează Casa Albă, care a avertizat că dacă Rusia nu va înceta tensiunile din Crimeea va aplica și alte sancțiuni mai dure împotriva acestui stat.

În aceleași timp, Uniunea Europeana a înghețat joi, 6 martie,  activele președintelui ucrainean demis Viktor Ianukovici, a fostului prim-ministru Mykola Azarov si a 16 alți înalți oficiali ucraineni suspectați de deturnarea fondurilor de stat si încălcarea drepturilor omului. 

Conform documentului publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii, "toate fondurile si resursele controlate" de către persoanele enumerate sunt acum înghețate în cele 28 de tari ale comunității europene.

Noul premier ucrainean, Arseny Yatseniuk, a declarat ca Ianukovici ar fi delapidat in jur de 37 miliarde dolari in cei trei ani de mandat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău