UE și OMS vor sprijini livrarea și distribuirea vaccinului anti-COVID în Republica Moldova

  • 11 Februarie 2021 16:16
UE și OMS vor sprijini livrarea și distribuirea vaccinului anti-COVID în Republica Moldova

Uniunea Europeană și Biroul Regional al Organizației Mondială a Sănătății (OMS) pentru Europa au anunțat că vor lucra împreună pentru a sprijini livrarea și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19 și organizarea procesului de vaccinare în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Proiectul de livrare și distribuire va fi finanțat de Uniunea Europeană și implementat de OMS și va acoperi în întregime toate fazele – de la livrarea vaccinului și până la administrarea acestuia, comunică sursa citată.

Proiectul va fi implementat de OMS pe o perioadă de trei ani, acesta fiind parte a unei inițiative finanțate de UE în valoare de 40 de milioane de euro pentru a sprijini șase țări din regiunea europeană a OMS în pregătirea, distribuirea și monitorizarea procesului de lansare a vaccinurilor COVID-19 în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

„În spiritul solidarității europene, UE sprijină Republica Moldova în procesul de pregătire și distribuire a vaccinurilor COVID-19. Un proces de vaccinare organizat va salva vieți, reprezentând un răspuns de durată la pandemie. UE demonstrează încă o dată că este aproape de poporul moldovenesc cu sprijin concret și de impact”, a menționat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

De asemenea, Uniunea Europeană lucrează pentru a sprijini lansarea campaniei de vaccinare în februarie, împreună cu alți parteneri internaționali. Vaccinurile care urmează a fi livrate prin intermediul platformei COVAX, parte a primei asistențe oferite Republicii Moldova, au fost autorizate în Uniunea Europeană de Agenția Europeană a Medicamentelor. Cu 853 milioane de euro, Uniunea Europeană este cel mai mare contribuitor inițial la platforma COVAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău