UE și NATO au transmis sprijinul ferm pentru Kiev de Ziua Independenței Ucrainei

  • 24 August 2022 12:04
UE și NATO au transmis sprijinul ferm pentru Kiev de Ziua Independenței Ucrainei

Uniunea Europeană și NATO și-au exprimat miercuri sprijinul ferm față de Ucraina cu prilejul Zilei Independenței acestei țări, la 24 august, când se împlinesc și șase luni de la declanșarea invaziei ruse, transmite EFE, citat de Agerpres.

''Suntem mândri să-i sprijinim pe prietenii noștri ucraineni în lupta lor pentru un viitor liber, independent și european'', a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe contul ei de Twitter.

De Ziua Independenței Ucrainei, clădirea Berlaymont, sediul Comisiei Europene din Bruxelles, a fost iluminată în culorile drapelului ucrainean, galben și albastru, în noaptea din 23 spre 24 august, ''pentru a ne arăta sprijinul față de Ucraina'', a explicat Von der Leyen.

''Însemnătatea Zilei Independenței Ucrainei este mai convingătoare ca oricând. Ucraineni puternici și curajoși care luptă pentru viețile, familiile, țara, valorile, alegerile și libertatea lor. Pentru independența lor. UE va fi mereu alături de Ucraina. Sprijinul nostru nu se va opri aici'', a transmis la rândul său, într-un comunicat, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Totodată, Serviciul European de Acțiune Externă a semnalat că, ''de Ziua Independenței, culorile Ucrainei strălucesc în inima Europei'' și că ''inimile noastre bat la unison, pentru o Ucraină independentă și mereu liberă''.

Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a trimis un mesaj poporului ucrainean, căruia i-a dat asigurări că poate conta în continuare pe sprijinul Alianței Nord-Atlantice.

''De Ziua Independenței Ucrainei, aduc un omagiu femeilor și bărbaților ucraineni curajoși care au luptat pentru libertatea și pentru țara lor. NATO a sprijinit Ucraina de la independența ei și (Ucraina) poate conta pe NATO cât este nevoie. Ucraina va învinge!'', a scris politicianul norvegian pe contul său de Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău