UE și Consiliul Europei, proiect comun pentru sprijinirea reformei justiției în Republica Moldova

  • 17 Octombrie 2023 14:43
UE și Consiliul Europei, proiect comun pentru sprijinirea reformei justiției în Republica Moldova

UE și Consiliul Europei au lansat un proiect comun în sprijinul procesului de reformă al justiției în Republica Moldova. În cadrul proiectului, autorităților Republicii Moldova le va fi oferită asistență tehnică ca să sporească independența, profesionalismul și transparența sectorului judiciar, relatează IPN.

Proiectul se va desfășura până în noiembrie 2026, cu un buget de 2,7 milioane de euro, de care vor beneficia Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor, Institutul Național al Justiției și Curtea Constituțională.


Ambasadorul Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat că Uniunea Europeană a fost și este în continuare un partener neclintit al Republicii Moldova prin acordarea asistenței financiare, expertizei și ghidării pentru a asigura implementarea comprehensivă a reformei justiției.

La rândul său, Falk Lange, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, a spus că este bucuros că, având în vedere contextul reformelor dinamice și complexe, Uniunea Europeană și Consiliul Europei și-au unit eforturile pentru a implementa acest proiect comprehensiv și de amploare care este lansat astăzi pentru a sprijini autoritățile Republicii Moldova în dificila sarcină de reformare a sistemului judiciar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău