UE salută summitul Trump-Kim: Este ''o etapă capitală și necesară'' spre denuclearizarea Peninsulei Coreene

  • 12 Iunie 2018 15:23
UE salută summitul Trump-Kim: Este ''o etapă capitală și necesară'' spre denuclearizarea Peninsulei Coreene

Uniunea Europeană a salutat marți, 12 iunie, summitul dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, spunând că este o ''etapă capitală și necesară'' spre denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează AFP și dpa.

"Obiectivul ultim, împărtășit de întreaga comunitate internațională și exprimat de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, rămâne denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă a Peninsulei Coreene", a transmis într-un comunicat șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

"Declarația comună semnată astăzi de liderii SUA și Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, numele oficial al Coreii de Nord) transmite un semnal clar că acest obiectiv poate fi atins", se mai menționează în comunicat.

Uniunea Europeană "rămâne pregătită pentru a facilita și sprijini continuarea negocierilor și alți pași pentru întărirea încrederii și garantarea unei păci, a unei securități și a unei prosperități de lungă durată într-o Peninsulă Coreeană fără arme nucleare", a adăugat Mogherini.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău