UE respinge planul de pace elaborat de Casa Albă pentru conflictul israelo - palestinian

  • 04 Februarie 2020 18:20
UE respinge planul de pace elaborat de Casa Albă pentru conflictul israelo - palestinian

Uniunea Europeană a respins, marți, planul de pace elaborat de Administrația Donald Trump pentru conflictul israelo-palestinian, pledând pentru reluarea negocierilor și pentru evitarea acțiunilor "unilaterale" care riscă să amplifice tensiunile, transmite mediafax.

"Uniunea Europeană menține în totalitate angajamentul pentru parteneriatul transatlantic și apreciază toate eforturile care ajută la soluționarea pe cale pașnică a conflictului israelo-palestinian.

UE reiterează angajamentul pentru o soluție negociată a două state, pe baza frontierelor din 1967, cu schimburi de teritorii echivalente, prin acordul părților, cu un stat Israel independent, democratic, învecinat, suveran și cu un viabil stat palestinian, care să coexiste în pace, securitate, prin recunoașterea reciprocă, așa cum s-a stabilit în Concluziile Consiliului din 2014", afirmă Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, într-un comunicat postat pe site-ul Serviciului UE de Acțiune Externă (EUEA). 

"Inițiativa SUA, în forma prezentată pe 28 ianuarie, se îndepărtează de acești parametri stabiliți la nivel internațional", subliniază Josep Borrell.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău