UE respinge ideea unei renegocieri a acordului Brexit

  • 30 Ianuarie 2019 14:56
UE respinge ideea unei renegocieri a acordului Brexit

Președinții Consiliului și Parlamentului European, Donald Tusk și Antonio Tajani, resping ideea unei renegocieri a acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cei doi au reacționat la anunțul premierului Theresa May că vrea să redeschidă negocierile. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, afirmă că acordul privind separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană nu a fost făcut pentru a fi renegociat.

Potrivit unui purtător de cuvânt al oficialului european, acordul de retragere este și rămâne cea mai bună și singura modalitate de a asigura retragerea ordonată a Marii Britanii din spațiul comunitar.

Uniunea Europeană îndeamnă guvernul britanic să își clarifice intențiile cu privire la pașii următori cât mai curând posibil, însă liderii spun că acordul de retragere nu este deschis pentru renegociere.

Dacă intențiile Regatului Unit privind viitorul parteneriat vor evolua, Uniunea Europeană va fi pregătită să își reconsidere oferta și să ajusteze conținutul și nivelul de ambiție al declarației politice, respectând, în același timp, principiile stabilite, se mai arată în declarația oficialului european.

Potrivit biroului de presă al președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk va avea o convorbire telefonică, astăzi, cu premierul britanic, Theresa May, pe tema Brexit.

Un mesaj a venit și din partea președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care spune că cele 27 de state membre rămân unite în fața Brexit, iar acordul nu va fi renegociat, în condițiile în care documentul a fost deja agreat de țările din blocul comunitar.

Uniunea Europeană va continua pregătirile pentru toate rezultatele, inclusiv un scenariu fără acord, dar și procesul de ratificare a documentului.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău