UE promite înaintea reuniunii G7 un ajutor de 250 milioane de euro împotriva foametei în Africa, Afganistan și Venezuela

  • 09 Iunie 2021 15:05
UE promite înaintea reuniunii G7 un ajutor de 250 milioane de euro împotriva foametei în Africa, Afganistan și Venezuela

Uniunea Europeană va acorda un ajutor umanitar de 250 milioane de euro destinați 'luptei împotriva foametei' în Africa, Afganistan și Venezuela, a anunțat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea summitului G7, transmite AFP, citat de AGERPRES.

Această contribuție răspunde unui apel al Națiunilor Unite și urmărește să întărească sistemul alimentar mondial, a explicat șefa executivului UE în cursul sesiunii plenare a Parlamentului European, ce are loc la Strasbourg.

Von der Leyen a precizat că 50 milioane de euro sunt destinați țărilor din Sahel și din Africa de Est grav afectate de consecințele schimbărilor climatice.

Fondurile provin din bugetul Uniunii Europene și vor fi alocate țărilor confruntate cu o gravă insecuritate alimentară, în condițiile în care pandemia de COVID-19 a determinat o creștere a nevoilor de asistență umanitară.

Anunțul UE a fost făcut înaintea reuniunii pe care liderii principalelor șapte state industrializate (G7) o vor avea sâmbătă în Marea Britanie și în timp ce premierul britanic Boris Johnson, gazda summitului, este viu criticat pentru proiectul de a reduce bugetul consacrat de Regatul Unit ajutorului pentru dezvoltare.

În martie, ONU a avertizat că foametea amenință 34 milioane de oameni în lume și că numărul de cazuri de foamete acută va crește în peste 20 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău